Carnaval survival tips Gezond leven

Natuurlijk is het onverstandig te veel alcohol te drinken, je lichaam kan namelijk niks met alcohol. Het zijn lege calorieën, die je vervolgens ook nog laten snakken naar een vette hap. Rust, reinheid en regelmaat dat zou het beste zijn, maar wie dat wil kan beter in het klooster gaan.

Er zijn zo van die momenten in het jaar, zoals carnaval waarvan je weet dat je goede voornemens weinig kans van slagen hebben. Daarom een paar tips om deze dagen toch met beperkte schade door te komen.

Ontbijt
Afhankelijk van hoe laat je begint met je polonaise zal het niet altijd meevallen een even voedzame avondmaaltijd te nuttigen. Zorg daarom dat je de dag in ieder geval goed start. Zorg dat je voldoende (gezonde) boodschappen in huis hebt en je de dag kunt beginnen met een shot vitaminen. Ook wat aanvulling door middel van een multivitaminentablet kan geen kwaad. Een smoothie is een goede methode om ’s ochtends al je portie fruit binnen te krijgen, beter nog ga voor een variant die ook groente bevat. Al niet meer zo fris na de voorgaande avond, dan is dit een goede manier om wat extra vocht binnen te krijgen. De suikers en het kalium in fruit zullen je een oppepper geven. Havermout, banaan en een eieren zijn echt anti-kater food en een goed begin van je dag. Havermoutpannenkoekjes met banaan en je hebt alle ingrediënten te pakken!

Water de rest komt later
Drink regelmatig een glas water tussendoor, om de schade de volgende dag te beperken. Drink voordat je gaat slapen nog zeker één glas water. Word je toch met een bonkend hoofd wakker, dan is je lichaam flink uitgedroogd en moet je dit tekort aanvullen. Drink water en kruidenthee dat kan je lichaam goed gebruiken om de afvalstoffen af te voeren. Denk nu niet dat dit gare gevoel zomaar verdwijnt door een paar glazen water achter elkaar te drinken, dan krijg je alleen een oncomfortabele ‘klotsbuik’.

Alles mag op dinsdag
Dinsdag (of woensdag voor de echte fanatiekelingen) zal er waarschijnlijk niet veel carnaval meer gevierd worden. Zorg dat je een dagje hebt om bij te komen, lekker op de bank te hangen met een kop thee en Netflix. Slaap bij, drink voldoende water en gun je lichaam een extra gezonde maaltijd.

Dit maakt je kater geen kitten
Vette happen bij het ontbijt, starten waarmee je geëindigd bent, zwarte thee, koffie en frisdrank. Met al deze dingen doe je je maag geen plezier.

Fijne carnaval! Vier je geen carnaval; fijn weekend, wie weet is dit weekend zo bont dat je deze tips alsnog kunt gebruiken.
 
Liefs Hanneke
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 
Carnaval-survival-tips-1


Hanneke Kuipers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *