30 Day Smoothie Challenge – ik pas! Gezond leven

Iedere dag komen er Facebook vrienden bij die geïnteresseerd zijn in de ’30 Days Smoothie Challenge’. Ik ben ook geinteresseerd, maar dan vooral in ‘waarom zou je jezelf dit aan doen?’. Dertig dagen lang één maaltijd per dag vervangen door een smoothie. Een smoothie als ontbijt, prima als je mega haast hebt of echt een flinke kater.

“De uitdaging houdt in dat je 30 dagen lang op de doordeweekse dagen 1 van je maaltijden op de dag vervangt voor een eenvoudige, gezonde en voedzame smoothie.
In het weekend mag je zelf kiezen wat je eet. ”

Heb ik even geluk, ik mag iedere dag zelf kiezen wat ik eet. Kleine note, er staat wel bij dat je meedoet voor jezelf hoor en dat je nergens aan vast zit, maar zo klinkt dit nou eenmaal niet. “Doe mee en geef je gezondheid een boost’. Lees: doe mee en geef je bloedsuikerspiegel een boost. Smoothies waar je bloedsuikerspiegel niet van piekt, tja die zijn niet zoet, zitten vol bieten, spinazie, boerenkool, bleekselderij en allemaal andere dingen waar je beter salades van kunt maken dan op kunt drinken.

Maar je gezondheid een boost geven, hoezo? Je kunt groente en fruit toch ook gewoon eten, dit geeft een meer verzadigd gevoel. Maaltijden vervangen ik ben niet voor, omdat ik er meestal alleen maar meer honger van krijg. Alleen bij het idee al. Lukt het je wel dit vol te houden, chapeau! Je doorzettingsvermogen is groter dan de drang naar meer koolhydraten door je piekende bloedsuikerspiegel. Een smoothie kan een goede aanvulling zijn op je voedingspatroon, maar zeker geen vaste vervanger van een maaltijd. Als het doel is er wat strakker uit te zien voor de zomer zou ik het niet doen! Als je al gewicht gaat verliezen, is het voornamelijk vocht. Waarschijnlijk krijg je door de grote hoeveelheden fruit die nuttigt gedurende de dag te veel koolhydraten binnen en ben je er dus niks mee geholpen. Kortom ik vraag me vooral af wat het nut is van deze challenge…

Stop jij vanaf 1 mei iedere dag een smoothie in toetie, succes, maar ik pas!

Tot zo ver mijn ongenuanceerde onvrede.
 
Liefs Hanneke
 

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Ik dacht vandaag nét hetzelfde toen ik het zag voorbijkomen op Facebook! Voor deze challenge pas ik deze keer ook, hoewel ik challenges meestal heel leuk vind! Lijkt me inderdaad helemaal niet zo gezond zoals velen denken! Goed stuk, hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *