5 tips tegen kerstkilo’s Fit talk

Heel erg gezellig de kerstdagen, maar vaak gaat het gepaard met een overvloed aan (ongezond) eten. Dat volgevreten gevoel, wie doe je daar een plezier mee? Met deze tips voel je je na de kerst niet zo rond als een kerstbal.

1. Boodschappen 

Hoef je geen heel weeshuis te voorzien van eten? Haal dan ook geen boodschappen voor een heel weeshuis. Na (en zelfs tijdens) de kerstdagen zijn de winkels ook open. Haal je veel te veel boodschappen, dan ben je nog dagen lang noodgedwongen alles wat op moet weg aan het werken.

2. Ontbijt

Dit is de maaltijd waar je waarschijnlijk zelf de meeste invloed op uit kunt oefenen. Is het echt nodig om harde broodjes, croissantjes, kerststol en een gekookt ei te eten? Maak keuzes en begin niet al bij het ontbijt met je te vol te eten. Serveer kwark of yoghurt in een leuke schaal en zet diverse soorten vers fruit op tafel, ook een erg lekker ontbijt.

3. Kransen schransen

Bedenk voordat je het eerste kransje neemt dat het waarschijnlijk niet bij één kransje zal blijven. Vraag je daarnaast vooral af zijn het echt lekkere kransjes en heb je er ook echt zin in. Niet? Laat ze lekker staan.

4. Frisdrank

Hou het overdag lekker bij thee en water. Of kies voor de Spa bruisend varianten met een smaakje, net wat minder saai dan gewoon water. Neem je een glas frisdrank, prima maar neem er één en drink niet gedurende de middag een hele fles cola leeg. De meest eenvoudige manier calorieën uit te sparen. Des te meer geniet je zonder schuldgevoel van het wijntje later op de dag.

5. Kerstdiner

Stop je tijdens het kerstdiner niet vol met brood en aardappelen. Kies liever voor wat extra groente. Schep niet te veel op je bord, want het zit nu eenmaal niet onze aard een half vol bord te laten staan. Geeft je lichaam een seintje dat je vol zit, luister daar dan naar.

Het is maar twee dagen, echt kilo’s er aan eten moet je flink voor werken hoor. Maar van een paar dagen te veel eten ga je je niet prettiger voelen, denk dus ook een beetje aan de dagen na de kerst. Geniet van het eten en het gezelschap van de mensen die je dierbaar zijn om je heen!

 

Liefs Hanneke

Volg me op Bloglovin’ | Facebook | Twitter

 


Hanneke Kuipers

Comments

  1. Bewuste keuzes bij élk moment van de (kerst)dag al heb je gelijk, het zijn ‘maar’ twee dagen. Geniet ook een beetje! Je wordt niet dik tussen kerst en oud en nieuw, maar tussen oud en nieuw en kerst. Dus YES! Genieten met mate. Ik ga ervoor! En trouwens, ik moest zo lachen om Kransen schransen! Haha leuke kop! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *